Napelem jövője Nagy Márton szerint

A napelem és energiagazdaság

A Magyarországon ipar alapú gazdaságot fejlesztettek ki, amely koncentráltan a feldolgozóiparra összpontosít – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter. Az év felelős foglalkoztatója 2023 pályázatának díjátadó rendezvényén hétfőn, Budapesten. Nagy Márton hangsúlyozta, hogy a közvetlen működőtőke beáramlásának köszönhetően 2030-ig a export GDP-arányos mutatója 70 és 100 százalék között ingadozhat, ami elősegíti majd, hogy Magyarország a világ élmezőnyébe lépjen a feldolgozóipari nyitottság alapján.

A miniszter megjegyezte, hogy a munkán alapuló gazdaságban a hangsúly a munkahelyek teremtésén van, hogy mindenkinek legyen jövedelme. Ezeket a kihívásokat a vállalkozásokra bízták(napelem pályázatok kivitelezése nagyon megnő a sikeres állami pályázatok miatt) , míg a kormánynak az infrastrukturális fejlesztéseken dolgoznia kell, hogy Magyarország továbbra is ki tudja szolgálni a vállalkozásokat. A miniszter tudatában van annak is, hogy a bejelentett beruházások 80 százaléka az elektromotorok, akkumulátorok, napelem, töltőállomások, töltési lehetőségek előállításához és fejlesztéséhez kapcsolódik.

Vajon a napelem lesz a “kiút kulcs”?

Nagy Márton azt is megemlítette, hogy Magyarország “kikerült az energiacsapdából” és intenzív energiagazdaságot épített. Ennek a legfontosabb pontja az energiabiztonság megteremtése. Emellett elmondta, hogy a megtermelt energia tárolásához további fejlesztésekre és beruházásokra van szükség. Valamint, hogy 2030-ra ötszázezerrel több munkavállalóra lesz szükség. A logisztikai és szállítmányozás jelenleg a GDP öt százalékát állítja elő, amelynek célja, hogy 10 százalékra emelkedjen. Végül a miniszter azt is elmondta, hogy a kormány megad minden támogatást, hogy a vállalatok ne magas áron kapják az energiát, ami versenyképességi problémákat okoz.

Mi a cél?

Az az elképzelés, hogy az embernek arra kell törekednie, hogy a lehető legjobb önmagát adja, már sok éve létezik. Évszázadok óta arra ösztönzik az embereket, hogy törekedjenek a kiválóságra, és tegyenek meg mindent, hogy elérjék a bennük rejlő lehetőségeket. Ez a hit nemzedékről nemzedékre öröklődött, és sokan továbbra is életük alapvető részének tekintik. Az önfejlesztés eszméje ma is nagyra értékelt és tisztelt dolog.

Kérdése van akár napelemes rendszer tervezésével, kivitelezésével kapcsolatban? Keressen minket bizalommal.

 

Categories:

Related Posts

 Az 5 és 10 kW-os napelemes rendszerek: előnyök és lehetőségek A napelemes technológia terjedésével egyre
Egyre több a napelemek iránti kereslet A megújuló energiaforrások iránti igény globálisan és hazánkban is
A napelemek és inverterek ma már nem csupán a technológia rajongóinak a szeme fényét jelentik,